Kantory vždycky zajímaly Vaše názory, připomínky, přání...

Máte nějaké? Sem s nimi:

CO MÁTE NA SRDCI:

Datum: 16.03.2011

Vložil: Pavel

Titulek: přání pozdní, leč od srdce

Vážení Kantoři!
Přeji všem minulým i budoucím oslavencům všechno nej a spoustu invence do Vašich nádherných písniček. Ať Vám to ještě dlóóóuho spolu krásně hraje a zpívá! Pavel

Datum: 16.03.2011

Vložil: Honza Filip

Titulek: Re: přání pozdní, leč od srdce

Pavle, moc děkujeme, přání od srdce potěší v každé době.

Datum: 11.03.2011

Vložil: Honza

Titulek: Gratulace

Milá Martinko,
když jsme v roce 1978 oslavovali narozeniny mamky, oslavoval jsem vlastně jenom já, a to za dva, protože jsi se měla ve stejný den narodit. Nakonec jsi se malinko opozdila a přišla jsi na svět o den déle, 14.3.. Tak Vám oběma přeji hodně zdraví a štěstí a Tobě ještě spoustu hudební invence, které ale máš už teď na rozdávání. Jsem moc rád, že spolu tolik let hrajeme a že impulsem k Tvému příchodu do kapely byl nápad mamky. Je to to nejlepší, co mě v muzice mohlo potkat. Tvůj taťka

Datum: 14.03.2011

Vložil: Martina

Titulek: Re: Gratulace

Milý taťko,

moc Ti děkuji za tak nádherné přání! Mně je velkým potěšením, že můžu s Tebou hrát v jedné kapele! Obdivuji Tě, co všechno jsi v Kantorech i s Kantory za ta léta dokázal! Přeji nám oběma, ať to spolu vydržíme co nejdéle to jen půjde!!! Mám Tě ráda a těsím se na páteční hraní! Tvá dcerka Marti

Datum: 09.03.2011

Vložil: Martina

Titulek: Blahopřání :-)

Skupina Kantoři má v březnu nejednoho oslavence!! Dnes jím je manažer a dobrá duše skupiny Jindra Honzík!
Milý Jindro, přijmi ode mě ke svým narozeninám přání všeho dobrého, hlavně hodně zdraví a pozitivní energie, které nám při každém setkání tolik předáváš! Velké díky! Martina :-))

Datum: 09.03.2011

Vložil: Jindra Honzík

Titulek: Re: Blahopřání :-)

Martinko, moc děkuju :-D Tu pozitivní energii od tebe rád přijímám, abych měl co rozdávat - já to tak totiž rafinovaně dělám: čerpám od Vás, milí Kantoříci, abych pak měl na rozdávání :-)
Děkuju :-)

Datum: 08.03.2011

Vložil: Karel Přibyl

Titulek: Jsou Kantoři ničitelé?

V posledních dnech je všude diskutován názor prezidenta Klause, že si "radši poslechne jarmilu Šulákovou, než ničitele folklóru Pavlicu". Musel jsem se do té diskuse zapojit a zatáhl jsem do ní i Kantory. Celých 40 let přece nedělají nic jiného, než lidové písničky, které si upravují po svém. Jejich pojetí se mi líbí mnohem víc, než Hradišťan, ale to není podstatné. Podstatné je, že se díky podobným kapelám ty písně uchovávají pro budoucnost.
Kantory poslouchám dlouhou řadu let a nikdy mi nezněli jako folklór. Jsou tedy ničitelé? Určitě ne, i když ne každému bude jejich hudba blízká. To je ale velký rozdíl.
Na Pavlicu se dokonce i mohu dívat jako na ničitele, můžu to i říkat, ale když budu hlava státu, budu slova vážit. Naší národní mentalitou je přebírat výroky "hlav" div ne jako náboženství a nahradit jím vlastní názor. A může se stát, že kromě Šulákové a několika národopisných souborů budou všichni ostatní interpreti lidových písní považováni za ničitele. Včetně Kantorů. A to byl v minulosti už jen krůček k upalování...
Karel Přibyl

Datum: 09.03.2011

Vložil: Honza Filip

Titulek: Re: Jsou Kantoři ničitelé?

Názory pana prezidenta jsou svérázné v mnoha odvětvích. Asi zapomněl, že i Jarmilka úspěšně vystupuje s elektrifikovaným Fleretem. Nejhorší je, když se pod roušku "stylové čistoty" schovává zkostnatělost, která nikomu nic neřekne. Nejdůležitější je, aby muzika vznikala ze srdeční potřeby. To naši posluchači poznají a proto nám rozumějí.

Datum: 01.03.2011

Vložil: Sabina a Věra

Titulek: přání

Přejeme panu kapelníkovi také hodně zdraví a štěstí a posíláme pozdrav i ostatním (hlavně p.Milošovi:-)
Sába a Věra

Datum: 01.03.2011

Vložil: Honza Filip

Titulek: Re: přání

Milé dámy, děkuji a Vám přeji totéž!!!

Vyhledávání

Kontakt

Kapelník Kantorů: Mgr. JAN FILIP Manager: PhDr. Jindřich Honzík Dr. Jana Deyla 2102
504 01 Nový Bydžov
kapelník ..... +420 732 984 606 manager ..... +420 733 111 363

KANTOŘI

děkují za Vaše názory, za slova chvály i za přání ke kapelním výročím a těší se na shledání na koncertech nebo alespoň prostřednictvím svých CD a DVD.

A děkujeme i za připomínky, které nám pomáhají v naší práci. Naše 11. řadové album SVÍTÁNÍ vyšlo 7. 11. 2011 a slavnostně jsme ho pokřtili v pátek 11. 11. 2011 na koncertě v Jiráskově divadle v Novém Bydžově. Doufáme, že Vám tento počin udělal radost!!!  Dne 28.3. 2013 vyšlo naše vánoční DVD Kantoři v Betlémě. Je to výběr patnácti titulů z naší vánoční tvorby. Zatím poslední vánoční CD vyšlo 24. 10. 2016. Je to živě nahraný záznam adventního koncertu Dobrý večer Tobě. CD obsahuje 13 novinek, jednu píseň z minula a jeden přídavek. Dalším počinem je 13. řadové album, které vyšlo 12. 12. 2018. Jmenuje se Hej, sokoli! a obsahuje 13 písňových novinek, tentokrát hlavně z oblasti keltského folku. Nejnovějším přírůstkem v naší diskografii je 14. řadové album Budem zpívat dál, které vyšlo k jubileu 50 let Kantorů 7. 10 2020. Obsahuje opět 16 kapelních novinek. Ať se Vám líbí!